הלוואות הגישור מקובלות מאוד בשוק האשראי הבנקאי והחוץ בנקאי, זהו פיתרון מימון יעיל המאפשר במקרים רבים פיתרון אופטימאלי המשרת את כל הצדדים. הלוואת גישור לעסקים, במהותה, מאפשרת לגשר על תקופה שבה יש לעסק צורך במזומנים אך הכסף הדרוש עדיין אינו זמין לביצוע העסקה הרלבנטית. הלוואת גישור אפשרית רק כאשר ללווה יש מקור כספי מובטח וידוע לכסות את ההלוואה, בטווח זמן קצר יחסית. הלוואת גישור עסקית מהווה כלי פיננסי יעיל מאוד במקרים רבים, המאפשר אפשרויות עסקיות רבות.
החזר בתשלום אחד
המודל הבסיסי של הלוואת גישור לעסקים הוא קבלת סכום הכסף הדרוש באופן מיידי ומלא, אך ללא מודל ההחזרים החודשיים הרגיל הקיים בהלוואות רבות כל כך. משום שמדובר על הלוואת גישור המיועדת לגשר על פער תזרימי מסוים או פער במקורות ההון של העסק, זה לא הגיוני לדרוש החזר של ההלוואה באמצעות החזרים חודשיים. לפיכך, הלוואות גישור מוחזרות בתשלום אחד, בסיום תקופת ההלוואה הקצרה יחסית.
מסלולי הלוואה שונים
הלוואת גישור לעסקים הינה מודל הלוואה הזמין בכמה מסלולים, תלוי בלווה, במלווה ובמאפיינים הרלבנטיים לאותה עסקה. כך עסקים יכולים לקבל הלוואת גישור במסלולי ריבית פריים, עם הצמדה למדד, ללא הצמדה למדד, על בסיס ריבית הליבור, עם הצמדה לדולר או ליורו ובאפיקי ריבית אחרים. הלוואות גישור עסקיות הן לרוב לתקופות קצרות, החל מכמה חודשים ועד כארבע שנים. הגורמים המציעים הלוואות גישור לעסקים הם בעיקר הבנקים המסחריים, אך גם גופי מימון חוץ בנקאיים מציעים פיתרון אשראי זה וכמו כן נהוג מאוד לבצע הלוואות בעלים במודל הלוואת הגישור.
על סמך אילו ערבויות ניתן לקבל הלוואת גישור
מבחינת תהליך קבלת הלוואת גישור לעסקים, לרוב יש צורך להציג היסטוריית אשראי טובה מול הגורם המלווה. כאשר מעבר לרמת ודאות גבוהה לגבי קבלת הכסף אשר מיועד להחזר ההלוואה, על הבנק לאשר ביטחון בהחזר ההלוואה, אמון בפעילות העסקית של הלווה ושאר היבטים פיננסיים רלבנטיים.