כולנו מייחסים חשיבות רבה למילה, הן המדוברת והן הכתובה.
אנו יודעים שהבגד עושה את האדם ומקפידים להתלבש בהתאם. אולם האם אנו מודעים למסרים שמעבירה שפת הגוף שלנו?
האם אנו קולטים מסרים שמעבירים אלינו אחרים בשפת הגוף שלהם? מסתבר שלשפת הגוף משמעות רבה בתקשורת.
הדבר משמעותי ביותר בעולם העסקים בו הצורך לקלוט תהליכים סמויים וגלויים משמעותי ביותר לשם סגירת עסקאות מוצלחות.
מהי שפת גוף?
שפת הגוף כוללת את כל המחוות הגופניות, הבעות הפנים ותנוחת הגוף בזמן מסוים. שפת הגוף היא בעצם אמצעי תקשורת נוסף מעבר לאמצעי התקשורת המילוליים.
מחקרים מראים כי אנשים קשובים לשפת הגוף של היושב מולם פעמים רבות הרבה יותר מאשר הדברים עצמם אותם הוא אומר. כמה פעמים קורה שאדם נתפס לא אמין, כאשר הוא אומר דבר מה ושפת הגוף שלו משדרת את ההיפך?
הדוגמה הפשוטה ביותר: כאשר אתם יודעים שהכעסתם מישהו, שואלים אותו אם הכל בסדר, והוא עונה “הכל בסדר” אך פרצופו חמוץ והוא מפנה אליכם את הגב.
אם תהיו קשובים רק לתוכן המילולי, לא תבינו את מה שמתרחש באמת. אולם אם תהיו קשובים לשפת הגוף, תוכלו להבין מה עובר על האחר, ולבחור בהתנהגות שמתאימה לכם (להתנצל למשל).
מדוע שפת הגוף חשובה כל כך בעולם העסקים?
עולם העסקים מבוסס רבות על רושם. בעולם העסקים החתירה היא לחתימה על עסקה. עסקת מכירה, עסקת השקעה בפרויקט, או כל סוג אחר של עסקה.
על מנת שלקוח או פרטנר ירצה לסגור עסקה הוא צריך לתת אמון באדם העומד מולו.
האדם מולו צריך גם להיתפס כמקצועי ובטוח בעצמו. לקוח או פרטנר פוטנציאלי רוצים להרגיש שמתייחסים אליהם בכבוד, שנותנים להם מקום ומייחסים חשיבות גם להם ולעמדותיהם.
כל הפרמטרים האלה שכל כך חשובים בעולם העסקים מתרחשים כמעט רק במישור של התקשורת הלא מילולית התקשורת של שפת הגוף. הלקוח או הפרטנר לעסקה בוחן את הצד השני. האם הוא מעורר אמון? האם הוא יודע על מה הוא מדבר? האם נראה שהוא בטוח בעצמו וב”סחורה” שהוא מוכר או שהוא משדר לחץ וחוסר ביטחון?