תקופת הלימודים של הסטודנט הממוצע במדינת ישראל מחייבת סטודנטים רבים ליטול הלוואות שונות על מנת להצליח ולממן את שכר הלימוד ואת צרכי המחיה שלהם, כגון אוכל ושכר דירה. הבנקים וגופים אחרים, רואים בסטודנטים לקוחות עתידיים שההשקעה בהם עשויה להיות משתלמת ואכן, הם מציעים מגוון רחב יחסית של הלוואות עבור קהל הסטודנטים בתנאים מיוחדים. סטודנטים רבים אינם עובדים במהלך שנות הלימודים שלהם, או שהם עובדים אך במשרות חלקיות ובאופן שאינו מאפשר להם לממן את ההוצאות השוטפות. מימון שכר הלימוד, שכר הדירה והוצאות החיים השוטפות הן משימה כמעט בלתי אפשרית לסטודנט ללא סיוע חיצוני.
מתי כדאי ליטול הלוואת סטודנטים?
נטילת התחייבות כספית כבר בגיל צעיר עשויה להרתיע צעירים שונים מליטול הלוואות בזמן הלימודים. במידה והסטודנט מחזיק בחיסכון או השקעה, הוא עשוי להרוויח במידה ויבחר להשתמש בהם עבור מימון הוצאות הלימודים. על מנת לבחון את כדאיות השימוש בחיסכון יש לבחון את גובה הריבית מנטילת הלוואה ולהשוות אותה לריבית החזויה שיקבל הסטודנט מההשקעה או החיסכון.
ארגוני סיוע וקרנות כמו גם אגודות הסטודנטים מציעים במקרים רבים אפשרויות לסטודנטים לקבל הלוואות בתנאים מועדפים, עם ריביות נמוכות או במקרים שונים, כלל ללא ריבית. לכן בטרם הפנייה לבנק או למוסד האשראי, רצוי לבצע בדיקה בין האפשרויות השונות שקיימות במוסד האקדמי של הסטודנט ולמלגות וההלוואות אליו הוא עשוי להיות זכאי.
אילו הלוואות ניתנות לציבור הסטודנטים?
מלבד הבנקים עשויים הסטודנטים למצוא תנאים נוחים להלוואות גם באשראי חוץ בנקאי, על ידי חברות האשראי, או על ידי חברות נוספות, כגון כלל ביטוח המציעה הלוואות מסובסדות לסטודנטים.
במקרים שונים זכאים הסטודנטים לתנאים נוחים גם בתחום האשראי והאוברדרפט. סטודנטים המתקשים בניהול התקציב השוטף שלהם, עשויים לקבל “הלוואות עומדות”, שהן למעשה הרחבת מסגרת החשבון שלהם כך שיוכלו להיכנס למינוס גדול יותר. היתרון בהלוואות מסוג זה היא ריבית בזמנים של ריבית פריים נמוכה ובפטור מהעמלות ודמי פירעון שונים.
למה כדאי לשים לב?
אולי יעניין אותך גם: קורס NLP – נקודת הזינוק שלך להצלחה בחיים האישיים ובקריירה