יש אנשים שנולדו להיות שכירים. הם זקוקים להרגשה של ביטחון וגם אם יש להם חלום להקים עסק עצמאי, הם לא יעזו לנסות ולהגשים אותו. אך עבור אלה שמפעמת בתוכם ההרגשה שהם יכולים להשיג יותר, עבור אלה שלא רוצים “להסתפק במה שיש”, עסק פרטי משלהם נמצע בהישג יד.
הגדרת העסק והתמקדות עסקית
על פי הנתונים הרשמיים, לא מעט ישראלים כבר הקימו עסקים, מהם רבים מצליחים ביותר. יותר מחצי מיליון עסקים רשומים כיום בארץ, כאשר מדי שנה קרוב לעשרה אחוזים של עסקים חדשים קמים ומצטרפים. אך רק כעשרת אלפים עסקים באמת מצטרפים לעסקים היציבים שכן עשרות אלפי עסקים נסגרים מדי שנה – חלקם מרצון וחלם מאונס (בשל חוסר כדאיות או בשל פשיטת רגל).
הרצון להצליח
היבט חשוב שמשותף לכל היזמים שהעזו, ניסו ולבסוף הצליחו, טמון בשאיפה שלהם לעסק בתחום המושך את ליבם. הרצון להרוויח כסף כשלעצמו, איננו שלילי אבל הוא לבדו לא יכול לתמוך בהצלחה עסקית.
ההגדרה העסקית שלכם
מלבד הרצון להצליח, מלבד התשוקה לקחת את העסק שלכם קדימה, חשוב להגדיר היטב את העסק ואת תחום הפעילות. שבו וחישבו איך תוכלו להציג את העסק שלכם במשפט אחד מעורר השראה. שבו וחשבו מהו היתרון שלכם ושל העסק שלכם על פני אחרים, הדומים לו באופים.
מחשבה לטווח ארוך
עסק שפועל תוך הגדרה של יעדים ומטרות תמיד יהיה מוצלח יותר מעסק שרק מנסה לשרוד או כזה שמוצא את עצמו מגיב במקום יוזם. בסיס לעסקים מוצלחים ויציבים נשען תמיד על תוכנית עסקית. תוכנית איכותית תגדיר לא רק מהן מטרות העסק אלא גם תעריך מהן ההכנסות בנקודת ההתחלה, מהן ההכנסות לאחר רבעון, לאחר חצי שנה, לאחר שנה וכן הלאה.
כמו כן, חשוב להגדיר תוכנית עסקית לצד תוכנית המימון. אפשר בהחלט להיעזר ביועצים עסקיים, רואה חשבון, מרכזים לטיפוח יזמים או חממות טכנולוגיות, ארגוני סיוע לנשים יזמיות וכדומה, בהתאם לאופי העסק.